Ajatteleva ihminen oppii myös virheittensä kautta.

Sivun kuva

Ykkösten ryhmäytymisiltapäivä Kaarassa |13.09.2017

Jokavuotiseksi perinteeksi muodostunut ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ryhmäytymisiltapäivä pidettiin 28.8.2017 Kaaranmännikössä. Tutoropiskelijat olivat suunnitelleet vauhdikkaan ohjelman, jonka tarkoituksena oli saada luokkien ryhmähenki yhtenäiseksi. Iltapäivä sisälsi neljä eri pistettä, leikkimielistä kilpailua, makkaranpaistoa sekä ykkösten kysymyksiin vastailua yhdessä opettajien kanssa.

Aluksi kaikki kerääntyivät yhteiseen tilaan, jossa tutorit ja opettajat vastailivat oppilaiden kysymyksiin. Tämän jälkeen he luokittain kiersivät pisteitä. Ensimmäisessä pisteessä opiskelijat oppivat tuntemaan toisiansa kuva- ja pelikorttien avulla.

Sen jälkeen he siirtyivät ulos aurinkoiseen säähän kilpailemaan leikkimielisesti tukkihumalan ja suon ylityksen parissa, joista otettiin aikaa. Kilpailut vaativat yhteistyötä ja toisten kannustamista, mikä onnistui hienosti.

Ulkoa siirryttiin takkatilaan, jossa opiskelijakunnan hallituksen jäsenet esittelivät OKH:n toimintaa diojen avulla. Kun OKH tuli tutuksi, siirtyi luokka opetustilaan, jossa tehtävänä oli selvitä lukion alusta valkolakkiin asti tippumatta lakanassa oleviin reikiin, jotka kuvastivat selvittämättömiä poissaoloja sekä muita lukiossa esille tulevia haasteita.

Tämän jälkeen luokan piti yhdessä keksiä heidän ryhmäänsä kuvaava muodostelma, josta otettiin kuva.

Pisteiden jälkeen siirryttiin rantaan, jossa päästiin syömään opettajien paistamaa makkaraa ja juomaan pillimehua. Ensimmäisenä makkarajonoon pääsi se luokka, joka oli nopeiten suorittanut tukkihumalan, suon ylityksen sekä lakanaleikin. Nopeimmaksi luokaksi suoriutui 1B. Tutorit saivat palautetta, että päivä oli onnistunut ja kaikilla oli hauskaa.

Teksti: Heidi Mäki ja Cariina Toppari, 1C luokan tutorit

Kuvat: Tutorit